AOVE Señorío de Guadalest

5,10 48,00  IVA incl

+ Gastos de envío

Extra Virgin Olive Oil (AOVE) made from varieties of olives native to the Guadalest Valley: Manzanilla Villalonga, Alfafarenca, Arbequina and Blanqueta.

SKU: N/D Categorías: ,

Our AOVE is made from varieties of olives native to the Guadalest Valley: Manzanilla Villalonga, Alfafarenca, Arbequina and Blanqueta.

Our oil is marketed under the category of «extra virgin olive oil» (AOVE), the highest rank in the hierarchy of classification of the oil according to chemical and organoleptic analyses.

It’s called liquid gold for a reason… Extra virgin olive oil has fascinating qualities such as the prevention of cardiovascular pathologies, helps the formation of brain tissues and is a powerful antioxidant.

Perfect combine with:
Grilled vegetables
Toast bread and salted pastries
Fresh cheese
Baked fish

Capacidad

Glass bottle of 250ml, Glass bottle of 500ml, Plastic container 5l

Learn more

For more than 5,000 years, several civilizations have populated the Guadalest Valley, from the Iberians to the Arabs, leaving each one their customs and heritage until today.
The oil we offer comes from some of the centuries-old olive trees. We attach great importance to the preservation of all our olive trees and the recovery of abandoned olive groves.
Tasting note: Oil with a fruity aroma, golden tones with green touches. The most prominent aroma is the green almond with a subtle aroma of freshly cut grass. Light bitter and spicy soft, presenting in the mouth velvety.

AOVE Señorío de Guadalest

5,10 49,50  IVA incl

+ Gastos de envío

Aceite de Oliva Virgen Extra (AOVE) elaborado a partir de variedades de aceitunas autóctonas del Valle de Guadalest: Manzanilla Villalonga, Alfafarenca, Arbequina y Blanqueta.

SKU: N/D Categorías: ,

Nuestro AOVE se elabora a partir de variedades de aceitunas autóctonas del Valle de Guadalest: Manzanilla Villalonga, Alfafarenca, Arbequina y Blanqueta.

Nuestro aceite se comercializa bajo la categoría de «aceite de oliva virgen extra» (AOVE), el mayor rango en la jerarquía de clasificación del aceite según los análisis químicos y organolépticos.

Por algo se le llama oro líquido… El aceite de oliva virgen extra posee cualidades fascinantes como la prevención de patologías cardiovasculares, ayuda a la formación de tejidos cerebrales y es un poderoso antioxidante.

Con qué marida:
Parrilladas de verduras
Tostadas de pan y hojaldres salados
Quesos frescos
Pescados al horno

Capacidad

Botella de 250ml, Botella de 500ml, Envase de 5l

Saber más

Desde hace más de 5.000 años, varias civilizaciones han poblado el Valle de Guadalest, desde los íberos hasta los árabes, dejando cada una sus costumbres y patrimonio hasta el día de hoy.
El aceite que te ofrecemos proviene de algunos olivos centenarios y milenarios. Damos mucha importancia a la preservación de todos nuestros olivos y a la recuperación de olivares abandonados.
Nota de cata: Aceite de aroma afrutado, de tonos dorados con toques verdes. El aroma más destacado es la almendra verde junto a un sutil aroma a hierba recién cortada. De amargo ligero y picante suave, presentándose en boca de manera aterciopelada.

Carrito de compra
Scroll al inicio